Van woensdag 12 t/m vrijdag 14 september 2018 zullen wij weer deelnemen aan Ride4Kids, de Pyreneeënchallenge. 

https://www.ride4kids.nl/deelnemer/heidi-wittenberg/

 

 

 

Lieve allemaal,                                                                                     6-2-2018

Ik was toch echt van plan om iedere maand even een berichtje te sturen, zodat jullie allemaal op de hoogte blijven van onze plannen en mijn sportieve uitdagingen :-). Maar niet gelukt dus, want ondertussen is het toch alweer mooi februari!

Wij hebben een heerlijke jaarwisseling meegemaakt in Antwerpen, heerlijk gegeten en lekker met zijn tweetjes gewandeld door de stad en langs de kaaien. Voor het eerst in het Museum Aan de Stroom geweest. Prachtig museum en een super uitzicht als je bovenop het gebouw staat, van 10 hoog! En een hele mooie expositie met kunst uit precolumbiaans Amerika. En over hoe anderen het levenseinde ervaren en benaderen. En dit over de grenzen van tijd, cultuur en religie heen. Mooi om te zien hoe er met leven en dood wordt omgegaan nu, maar ook hoe dat vroeger ging! Heel erg interessant.

Maar het nieuwe jaar begon natuurlijk weer en dat betekent natuurlijk altijd weer de administraties op orde maken voor de accountant en de btw-aangiften. Dus lekker aan het werk, tussen het sporten door. De 1e woensdagavond training was een memorabele, want hij was dusdanig zwaar, dat ik ’s avonds na de training meteen al spierpijn in mijn armen had. We waren maar met zijn viertjes, dus dan is de training altijd wat zwaarder, dan dat je met een aantal mannen/vrouwen meer bent. Dus heel veel optrekken aan de stang, bi- en triceps oefeningen, met als gevolg dat ik de daarop volgende dagen toch echt wel moeite moest doen om mijn t shirts over mijn hoofd te krijgen. Mijn armen deden zo zeer, dat ik ze bijna niet omhoog kon doen J. Maar gelukkig gaat spierpijn over en na een paar dagen ben ik er meestal vanaf.

Het is wel heerlijk om 2x in de week de core/ski-trainingen te doen. Ik word er echt sterker van, tenminste dat wil ik graag geloven!

Ik heb nog steeds de schema’s van Guido Vroemen, als ik die toch niet had J. Ik probeer het natuurlijk zoveel mogelijk te volgen, maar ik ben toch niet zo gedisciplineerd als het lijkt. Soms kan ik me er echt niet toe zetten, of heb zoveel spierpijn, dat ik er dik tegenop zie. Dan verplaats ik de training naar een dag later. Maar teveel verplaatsen kan niet, want dan staat de volgende training alweer op het programma :-).

Sinds twee weken staat er een extra training in mijn schema, op de wattbike. Ik wandel op donderdag altijd met Patricia en zij kon de afgelopen twee weken niet, dus stond er een wattbike training in. Voor het eerst een step-up training. Dat houdt in dat na de warming up je 4 x 5 minuten een bepaald wattage trapt, dat steeds verder oploopt. Nou, dat was natuurlijk geen meevaller, mijn bovenbenen beginnen na een paar minuten zo lekker te branden en dan ben ik nog niet eens op de helft…dus doorgaan, maar nu is er geen pauze en wordt het met de stap weer zwaarder :-). Ben ik even blij als de 20 minuten voorbij zijn en ik 15 minuten uit mag fietsen, maar als ik dan klaar ben, dan ben ik toch best trots op mezelf dat ik het gedaan heb. En hoe raar het ook klinkt, het is nog een lekkere training ook :-). Dus blijft deze training naast het wandelen in mijn schema staan. Dus lekker bezig en gelukkig duurt het nog even voordat het september is :-).

Vandaag kijk ik naar buiten en het is prachtig weer. Zonnetje, het vriest licht en in sommige delen van het land wordt echt al op natuurijs geschaatst. Zover is het bij ons helaas nog niet, maar wie weet?! Dat zou toch heerlijk zijn! Ik klim zo even op de wattbike voor mijn intervaltraining en dan vanavond lekker naar de kookcursus. Er staan weer een boel lekkere gerechtjes op het menu om gemaakt te worden. Zin in! Morgen even een loopje, dat wordt á la Michelinmannetje de weg op :-) Maar dat horen jullie de volgende keer!!!

Een hele fijne middag, geniet van het prachtige weer en ik schrijf snel weer.

Oh ja, ik kreeg net een mailtje van de AH dat de statiegeld bonnen van de maand januari van de vestiging van Dedemstraat, ten goede komen aan Ride4Kids, dus iedereen die in de buurt woont. Statiegeldflessen opsparen tot juli en ze dan inleveren en de bon in de statiegeldzuil!!! Alles voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte!!!

Liefs Heidi

Oh ja nog even een foto van de wattbike, voor wie geen idee hebben waar ik het over heb :-). XXX

download.jpg 

 

 

Lieve allemaal,                                                                                    Hoorn, 21-12-2017                                                                                              

Het is alweer een tijdje geleden, dat ik wat geschreven heb en ik kreeg van diverse kanten de vraag of ik weer eens een stukje wilde schrijven, omdat het zo lekker wegleest :-)

Wij hebben weer een prachtig jaar gehad, zonder echte sportieve uitdagingen, voor goede doelen, maar wel met persoonlijke sportieve uitdagingen.

In de Italiaanse Alpen gefietst en daar een paar klimmetjes gedaan :-) waaronder de Stelvio, vanuit Prato. Een prachtige beklimming, maar wat een puist van een berg. En het viel natuurlijk weer niet mee. Dus zuchtend, puffend, vloekend en ook genietend samen met Suzy de berg op gefietst. Ik heb nog nooit zoveel motoren en mooie auto’s gezien op één dag. En…na 3 uur fietsen waren we dan toch boven! Weer een berg van het lijstje en een ervaring in Italië rijker, wat een leuke mensen en wat een prachtig land!

Half September zijn we met z’n tweetjes een maandje naar Mallorca geweest. Even kijken hoe een maand niet in Nederland ons zou bevallen. Het was heerlijk, we hebben genoten, maar je mist toch de vrienden en familie in Nederland, dus voor ons geen maand vakantie meer liever een paar keer een kortere vakantie. Wij hebben hier heerlijk hard gelopen, gefietst en genoten. Voor de Duitse vrienden die op Mallorca wonen, gekookt en gebakken, heel erg gezellig en leuk!

Nu staan we al bijna weer aan de vooravond van Kerstmis en Oud en Nieuw, jeetje wat gaat de tijd toch hard. Kerst vieren we met vrienden en familie en zelfs een avond heerlijk met z’n tweetjes op de bank thuis J. Oud en Nieuw vieren we gezellig in Antwerpen, eerst shoppen, Oudjaarsavond heerlijk eten en daarna naar de vuurwerkshow op de Schelde kijken, onder het genot van een glas bubbels, natuurlijk!

Voornemens voor het nieuwe jaar heb ik niet, maar wel zoveel mogelijk genieten van iedere dag, die me gegeven is! In September gaan we met een team in ieder geval naar de Pyreneeën om hier weer mee te doen aan de Pyreneeënchallenge van Ride4Kids, voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. We hebben hier twee jaar niet aan meegedaan, maar het gebied is zo prachtig en de routes zo top om te rijden, voor allerlei soorten fietsers, dus ook voor mij J. Dus 12 tot en met 14 september stappen we weer op de fiets voor het goede doel.

Ik zal jullie op de hoogte houden van de nieuwe uitdagingen die ik weer tegen ga komen en wat vaker een stukje schrijven over onze belevenissen.

Ik wens iedereen geweldig mooie feestdagen en voor 2018 heel veel geluk, liefde, goede gezondheid, veel genieten en lachen! Dat 2018 maar mag brengen wat jullie er van hopen en wensen.

Een dikke knuffel en proost op 2018.

Heidi

https://www.ride4kids.nl/category/team-kloosterboer/

https://www.ride4kids.nl/deelnemer/heidi-wittenberg/